Dupla jubileumot ünnepeltek a Kossuth Gyakorlóban

Egyetem
Gálaműsorral ünnepelte alapításának 65. és gyakorlóiskolai múltjának 60. évfordulóját a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája szombaton.

Ma már a Csengő utcai egykori laktanya épületében működik integrált intézményként a Kossuth utcai és az Arany téri általános iskolákkal együtt, de 1952-ben még önálló leánygimnázumként alakult meg a Kossuth Lajos Gimnázium. 1958 szeptemberében lett a Debreceni Egyetem jogelődje, a Kossuth Lajos Tudományegyetem Gyakorlóiskolája és 12 osztályos kísérleti intézményként működött tovább. Az elmúlt évtizedekben több átalakuláson esett át, de mindvégig magas szintű gimnáziumi és általános iskolai képzést nyújtott tanítványai számára, több szakterületen úttörő szerepet vállalva hazánkban. Nem csoda, hogy diákjai sorra nyerték, és nyerik azóta is a rangos tanulmányi és sportversenyeket.

Az ünnepségen az intézmény egykori és jelenlegi tanárai, diákjai és a Debreceni Egyetem vezetői is részt vettek. Köztük Jávor András rektori főtanácsadó, akinek szintén ebben a gimnázumban indult pályafutása.

A köszöntők után az iskola tanulói és pedagógusai léptek színpadra és színes műsorral, tánccal, énekkel, szavalatokkal, divatbemutatókkal, valamint korabeli filmhíradóval elevenítették fel alma materük elmúlt évtizedeit.