Sport és tudomány a FőnixFitten

Egyetem
Nemcsak mozogni, tanulni is lehetett a hétvégi sportparádén. A Debreceni Egyetem szakembereinek segítségével a tudatos edzés, a helyes táplálkozás és az edzéshatékonyság mérési módszereit is megismerhették az érdeklődők.

Kangoo, aerobic, tae bo, deepwork, zumba, pilates – csak néhány a legnagyobb sikert aratott sportprogram közül, melyeken több ezren vettek részt szombaton a Főnix Csarnokban.

A Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter, valamint a Debreceni Sportcentrum Kft. által életre hívott szabadidő- és tömegsport napon olyan sztártrénerek mozgatták meg a közönséget, mint Sifter TímeaBéres Alexandra és Katus Attila.

Kelet-Magyarország legnagyobb fitneszrendezvényén a frissítő, vagy éppen izzasztó edzések mellett azt is megtudhatták az érdeklődők, hogyan kell tudatosan edzeni, és milyen terhelési összetevőkön múlik az edzés sikeressége. A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének (DE SKI) szakemberei idén is interaktív előadásokkal készültek a FőnixFittre.

– Szerettük volna a sporttudomány elméleti részét közelebb hozni a gyakorlati felhasználókhoz. Ezért a tudatos edzés bemutatásán túl foglalkoztunk egy másik akkut kérdéssel, a táplálkozás és folyadékbevitel problémakörével, valamint elárultuk azt is, milyen módszerekkel tudják mérni a szabadidő-, vagy akár a versenysportolók az edzés hatékonyságát – tájékoztatott Balogh László, a DE SKI igazgatója.

A rendezvényen a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központja, valamint az intézmény ősszel átadott fitnesz központja, az Unifit Fitness & Gym Center szűrővizsgálatokkal, illetve tanácsadással várta a mozgásszerető vendégeket. A szomszédos Hódos Imre Rendezvénycsarnokban pedig a Hajdú Rendészeti Sport Egyesület közreműködésével egy Scitec Cross Challenge versenyt láthatott a közönség.

unideb.hu