Fotókiállítás a szoptatásért

Egyetem

A Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban és a Gyermekgyógyászati Klinikán láthatók mostantól a „Szoptatás szabadon, Debrecenben” fotókiállítás képei. Az alkotások az anyatejes táplálás fontosságára hívják fel a figyelmet.
Másfél éve hat fotós készített képeket nyilvános helyen szoptató édesanyákról. Arra szerettek volna rámutatni, milyen fontos, hogy a kisgyermekes anya ne kerüljön kellemetlen helyzetbe, ha az otthonán kívül szeretné megszoptatni a gyermekét.

A harminc fényképből álló vándorkiállítás számos debreceni, és egy miskolci helyszín után most végleges helyére került. Tíz képet a Gyermekgyógyászati Klinikán, húszat pedig a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán helyeztek ki.

-A fotókon szereplő édesanyák példát mutatnak mindenkinek, hiszen a szülés után a szoptatás a legfontosabb egy anya és gyermeke életében – mondta a csütörtöki átadó ünnepségen Demeter Miklós az egyetemi kórház szülész-nőgyógyász főorvosa.

A fotósok a debreceni Szoptatásbarát Programhoz csatlakozva készítették a képeket.

-Hiszünk abban, hogy a kisgyermekes családok mindennapjai még örömtelibbé válhatnak akkor, ha az anyáknak nem kell úgy érezniük, hogy a baba megszoptatása miatt nem mozdulhatnak ki az otthon négy fala közül – hangsúlyozta Nagy Zsófia a program elindítója.

A programot debreceni édesanyák hozták létre, hogy az anyákhoz, a családokhoz minél több információt juttassanak el a szoptatásról, és annak fontosságáról.

unideb.hu