Megtelnek a csarnokok a hétvégén

Egyetem
Bőséges a sportkínálat a szurkolók számára – hazai pályán játszik a DEAC férfi kosárlabdacsapata, mindkét röplabda együttes, a futsalosok és a floorballosok is. A Kossuth Gyakorló tornászlányai óriási sikereket értek el egy meghívásos versenyen.

Férfi kosárlabda

Az egyetemi klub NB I-es férfi kosárlabda együttese is hazai közönség előtt játszik a hétvégén, Molnár Andrásék pénteken 18 órától a Pécsi VSK-Veolia alakulata ellen küzdenek az Oláh Gábor utcai csarnokban.

 

Röplabda

Idei utolsó mérkőzésére készülnek a DEAC női röplabdázói, vasárnap 14 órától a Hercules SE lesz az ellenfél a DESOK-ban.

– Nagyon jó a hangulat a csapatnál, nagyon elszántak a lányok, és mint sokszor hivatkoztam már erre, ez nagyon fontos egy mérkőzésen. Remélem, meccs-szituációban is tartani tudjuk az akaratot, és ott lesz minden olyan energia, ami szükséges a győzelemhez. A Hercules nem lesz könnyű ellenfél, jelenleg az ötödik helyen áll. Szoros mérkőzést várok, az ottani 3:2-es vereség után természetesen győzelemmel. Az idei utolsó meccsen remélem, sok szurkoló támogatását élvezhetjük majd – bizakodott Kuszkó Zsolt vezetőedző.

A férfi röplabdacsapat is idei utolsó bajnokiját játssza a hétvégén, közvetlenül a női találkozó után. Vasárnap 17:30-kor a Kaposvár gárdáját látják vendégül a DESOK-ban.

 

Floorball

Az egyetemi floorballosok pénteken 20 órától pótolják a korábban elhalasztott OB II-es rangadót a Dunai Krokodilok ellen. A találkozót a Kecskeméti János Sportcsarnokban rendezik, a Böszörményi úti campuson. A szombatra kiírt, Neumann Wombats elleni Magyar Kupa mérkőzés viszont elmarad. A vendégcsapat nem tud kiállni, így DEAC játék nélkül jut a következő körbe.

A debreceni floorball csapat évek óta nem szerepelt ilyen jól. Amennyiben sikerül a Dunai Krokodilok és a Dunaújváros csapatát legyőzni, akkor a másodosztályú pontvadászat első helyén karácsonyozhat a DEAC. A szakosztály hagyományteremtő szándékkal csokigyűjtést szervez a Rotaract Debrecennel közösen, hogy minél több debreceni gyermek karácsonyát édesítsék meg. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, akik ellátogat a soron következő mérkőzésekre.

 

Futsal

A DEAC férfi és női futsalosai is hazai pályán, a DESOK-ban folytatják a bajnoki küzdelmeket: a férfiak találkozója pénteken 20:30-kor kezdődik a Futsal Club Veszprém csapata ellen, míg a nők a Nyírség NSC együttesét fogadják szombaton 18 órától.

 

Torna

Óriási sikereket értek el a Kossuth Gyakorló és a Refi tornászai Budapesten, a Rákoskerti Torna Kupán. A meghívásos verseny a 2018. évi Diákolimpia-sorozat felkészülési állomása volt, összesen 87 csapat nevezett az ország minden szegletéből. Az I. és a II. korcsoportban a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája, a III-IV. korcsoportban a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája képviselte a cívisvárost. A lányok fantasztikus teljesítményt nyújtva minden korcsoportban elhozták a csapat, illetve Matkó-Terhes Gabriella, Kőrösi Dalma és Balogh Ágnes révén az egyéni aranyérmeket is.

Eredmények:

I. korcsoport: 1. hely DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája

A csapat tagjai: Litauszki Alíz, Varga Réka, Győrfi Lilla, Molnár Eszter, Kappelmayer Kitti, Matkó-Terhes Gabriella

II. korcsoport: 1. hely DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája

A csapat tagjai: Nagy Lili, Simándi Viktória, Ludman Eszter, Kőrösi Dalma, Szegedi Panna

III-IV. korcsoport: 1.hely Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája

A csapat tagjai: Süle Luca, Rácz Eszter, Rácz Zsófia, Dandé Sára, Csenge, Bába Petra, Balogh Ágnes

Edzőik: Varga Katalin és Antal Mária

unideb.hu