Rangadók előtt a DEAC-osok

Egyetem
A Debreceni Egyetem Atlétikai Clubjának floorballosai és a férfi kézilabdázói is rangadót játszanak a hétvégén. A labdarúgócsapatok közül már csak az NB III-as csapat lép pályára, a DEAC a sereghajtó otthonába utazik.

Labdarúgás
NB III 
– A sereghajtóhoz látogat a DEAC

A DVTK-tól elszenvedett idegenbeli 4-0-s vereség után, Múcsonyba utazik a DEAC NB III-as labdarúgócsapata. A Tállya KSE – DEAC találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik a Sajóvölgye Sportcentrumban.  A hazaiak az utolsók, a debreceniek pedig az utolsó előttiek a tabellán, a bajnokság őszi szezonjának utolsó mérkőzése előtt.

Férfi kézilabda – A Nyíregyháza ellen javíthat a csapat

A jelenleg a tabella 6. helyén álló DEAC férfi kézilabdacsapata a harmadik Nyíregyházával játszik hazai pályán az NB I/B hétvégi fordulójában, szombaton 18 órától a DESOK-ban. A mérkőzés pikantériája, hogy Erdős Zoltán, Pál Tamás és Illés Tamás személyében több nyíregyházi kötődésű játékosa is van a DEAC-nak.

Férfi röplabda – A Kecskemét lesz a vendég

Vasárnap fél 6-kor kezdődik a DEAC- Kecskemét férfi NB I-es röplabdamérkőzés a DESOK-ban.

Női röplabda – Budapesti „vendégjáték”

A Debreceni Egyetem Atlétikai Clubjának női röplabdacsapata szombaton 12:30-tól Budapesten, a TFSE ellen játssza következő NB II-es bajnoki meccsét. A lányok legutóbb a Jászberény otthonában szenvedtek vereséget.

– Szeretnénk megnyerni a mérkőzést, erre készültünk egész héten. Remélem újra teljes lesz a keret!- nyilatkozta a budapesti meccs előtt Kuszkó Zsolt, a csapat edzője.

Floorball – Újabb rangadó előtt a DEAC

A floorballosok is hazai pályán játszanak a hétvégén, ezúttal a listavazető SZPK Komárom csapatát látják vendégül szombaton 16 órától a Kecskeméti János Sportcsarnokban. A debreceni csapat győzelem esetén visszavenné az első helyet az OB II-es bajnokságban.

Női futsal – Jöhet a második győzelem

A női futsalosok a berettyóújfalui MVFC gárdáját fogadják vasárnap 13 órától a DESOK-ban.  A DEAC egy győzelemmel és három vereséggel a 8. helyen áll az NB II Keleti csoportjában.

Férfi futsal – Pontokkal térne haza a csapat

Szombathelyen lép pályára a DEAC futsalcsapata. Hétfőn este fél héttől a Swietelsky Haladás lesz a debreceniek következő ellenfele az NB I 9. fordulójában.

A „Magyar Judoért” kitüntetés ezüst fokozatát adományozta a Magyar Judo Szövetség elnöksége Borbély Attilának, a Debreceni Egyetem Sportgazdasági és Menedzsment Tanszék egyetemi tanárának.

Borbély Attila számos más sporttevékenysége mellett 1965 óta foglalkozik a judóval, tagja volt az első magyar olimpiai judo-keretnek, a válogatottnak és számos értékes helyezést ért el Masters világ-és Európa bajnokságokon, négyszer megnyerte a nyílt nemzetközi Masters judo magyar bajnokságot.  Az elismerést Nagy György, a Magyar Judo Szövetség főtitkára adta át a Magyar Sport Házában.

Debreceni stadiontúrán és az egyetemen a női labdarúgó válogatott, volt aki “hazajött” 

Pénteken 15 órától világbajnoki selejtezőt játszik a női labdarúgó válogatott Ukrajna ellen Balmazújvároson. A magyar nemzeti együttes a mérkőzés előtt, csütörtökön a Nagyerdei Stadionnal ismerkedett. A stadiontúrán Markó Edina szövetségi kapitány azt mondta, bíznak a sikerben.

– Döntő lesz, hogy a védekezésünk a pálya minden részén működőképes legyen, és természetesen, gólokat kell rúgnunk, ez nem is lehet kérdés! – mondta Markó Edina.

A válogatott a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjába is ellátogatott, ahol a Kubala László emlékkiállítást nézték meg. A nemzeti tizenegy csapatkapitánya Csiszár Henrietta – aki jelenleg a német Leverkusenben futballozik – az egyetemen is otthon van, mert sportszervező szakon tanul és jövőre lesz az államvizsgája.

– Egyáltalán nem könnyű a tanulást és a labdarúgást összehangolni, de a Debreceni Egyetem mentorprogramjával és az egyéni tanrenddel rengeteg segítséget kapok. Így a foci mellett tudom végezni a tanulmányaimat. A szakdolgozatomat elkezdtem írni, úgyhogy bízom benne, hogy jövő nyáron végezni tudok!

A stadiontúráról szóló beszámolót és a szövetségi kapitánnyal készített interjú DEAC honlapján olvasható.

unideb.hu