Vénaszkennert kapott a Gyermekgyógyászat Klinika Neonatológiai osztálya

Egyetem

A Trimus Kft. ajánlotta fel a 40 ezer forint értékű műszert a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászat Klinika Neonatológiai osztályának Kerekes Tamás, a Luca Rendezvényszervezés cégtulajdonosának jótékonysági felhívására.

– A kislányom is a Klinikai Központban született, szülőként is fontosnak tartom, hogy legyen vénaszkenner az osztályon. A használatával végzett vérvétel segíti a nővérek munkáját és a gyermeknek is kevesebb fájdalommal jár. Ha csak egy gyermeket kímél meg egy felesleges szúrástól, akkor is érdemes volt közben járni érte – mondta Kerekes Tamás cégtulajdonos, az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesülete szakmai vezetője.

Kovács Tamás, a Debreceni Egyetem neonatológusa szerint az eszköz méretét tekintve koraszülöttek, újszülöttek vénájának szúrását könnyíti meg.

– Azt várjuk tőle, hogy hatékonyabb lesz a véna szúrása. Ugyanis a kis súllyal született koraszülötteket naponta meg kell szúrni, ezért fontos, hogy eredményes legyen a munka és minél kevésbé háborgassák őket – fogalmazott a Neonatológiai osztály szakembere.

unideb.hu