Amerikai delegáció járt az egyetemen

Egyetem

David Kostelancik, a budapesti Amerikai Nagykövetség követtanácsosi rangú helyettes misszióvezetője, ideiglenes ügyvivője bemutatkozó látogatáson járt a Debreceni Egyetemen. A megbeszélésen az oktatási és kutatási együttműködések folytatásáról egyeztettek.
Az intézmény egyesült államokbeli egyetemekkel fenntartott kapcsolatáról, a közös oktatási és kutatási programokról, valamint az egyetemen tanuló amerikai hallgatókról is szó volt a szeptember 19-ei találkozón a Debreceni Egyetemen.

A budapesti Amerikai Nagykövetség delegációját Pintér Ákos általános rektorhelyettes fogadta, aki a Díszudvar bemutatását követően a Rektori Tanácsteremben egyeztett a David Kostelancik vezette küldöttséggel.

Az amerikai diplomatákkal az intézményben tanuló tengerentúli hallgatók képzési területeiről, az oktatási és kutatási megállapodásokról, ösztöndíj-programokról, valamint a Debrecenben működő amerikai cégekkel való együttműködésről is beszéltek.

Pintér Ákos rektorhelyettes a találkozót követően elmondta, hogy a felek kedvezően értékelték az együttműködések eddigi eredményeit, s megállapodtak abban, hogy még intenzívebben fejlesztik azokat.

unideb.hu