Erasmus 30 Roadshow Debrecenben

Egyetem

Egész napos rendezvénnyel ünnepli Európa legnagyobb felsőoktatási hallgatói csereprogramja, az Erasmus 30 éves évfordulóját a Debreceni Egyetem és a Tempus Közalapítvány.

Az Erasmus+ az Európai Unió legnagyobb olyan programja, amely az oktatást, a képzést, az ifjúsági területet és a sportot is magában foglalja, több korábbi kezdeményezést egyesítve.

– A Debreceni Egyetem 1998-ban kapcsolódott be a programba, azóta több mint 3600 hallgató vett részt Erasmus-szal külföldi részképzésben, vagy szakmai gyakorlaton. A legtöbben a 2009/2010-es tanévben utaztak ki, majd rövid megtorpanás után újra megnőtt az érdeklődés – mondta az unideb.hu portálnak Jánosy Orsolya. A Nemzetközi Iroda vezetője kiemelte: az Erasmus+ programban az intézmény több mint 350 európai partneregyetemmel tart fenn kétoldalú hallgató-, vagy oktatócserére vonatkozó megállapodást, amely révén minden évben csaknem ezer helyre lehet pályázni.

Már lehet jelentkezni a 2017/2018-as tanévre külföldi részképzésre. A pályázatok elérhetőek a
http://mobi.unideb.hu/node/10566/lightbox2 (magyar nyelvű felhívás)
http://mobi.unideb.hu/node/10567/lightbox2 (angol nyelvű felhívás) oldalakon.

Pályázati határidő: 2017. március 30.

A Debreceni Egyetem külföldön is egyre növekvő népszerűségnek örvend: 1998-óta csaknem 2000 cserehallgató tanult valamelyik karán.

 

A Főépületében március 7-én az érdeklődők megismerkedhetnek a program múltjával és a jelenlegi lehetőségekkel is. Tájékoztató előadáson kaphatnak betekintést az Erasmus és Campus Mundi programok által kínált ösztöndíj-lehetőségekbe és ismerhetik meg a részvétel feltételeit, illetve a jelentkezés módját. A szervezők angol nyelvű tájékoztatót is tartanak annak érdekében, hogy az egyetemen tanuló mintegy 4000 külföldi hallgató is megismerhesse a program nyújtotta kínálatot. Ezen kívül információs standon is lehet tájékozódni az egyetem által kínált nemzetközi ösztöndíjakról, az érdeklődők találkozhatnak itt tanuló „Erasmusos” hallgatókkal és ízelítőt kaphatnak a világ számos édességéből a nemzetközi süti-sarokban.

A tájékoztató előadások időpontja:
2017. március 7. 11.30 (magyar nyelvű) 15.00 (angol nyelvű)
Helyszíne: Debreceni Egyetem Főépület, Aula

További információ: www.erasmusplusz.hu

Sajtóiroda – BZs