Középiskolás sikerek az egyetemen

Egyetem

Az Angol-Amerikai Intézet által második alkalommal szervezett középiskolai angol nyelvű vitaverseny, a DEbate döntőjét pénteken tartottak a Debreceni Egyetemen, amelyet a debreceni Ady Endre Gimnázium VelőSérv csapata nyert.

Az idei versenyre az ország számos pontjáról jelentkeztek háromfős csapatok, közülük 24 jutott be az elődöntőkbe, amelyeket Miskolcon az Avasi Gimnáziumban, Debrecenben az Ady Gimnáziumban és Nyíregyházán a Kölcsey Gimnáziumban rendeztek.

A pénteki döntőbe szoros küzdelem után a legjobb 10 került, akik az univerzális alapjövedelem kérdéséről vitáztak két fordulóban – ellene és mellette – teltház előtt a Főépület Studio 111-ben.

– Hosszú idő kemény munkájának köszönhető – diákoknak, tanároknak egyaránt – az, hogy most itt a döntőben köszönthetem a csapatokat, akik valóban megküzdöttek a részvételért – mondta a szervező-házigazda Angol-Amerikai Intézet nevében Venkovits Balázs tanársegéd.

– Fontosak a hasonló jellegű megmérettetések, hiszen ezek azok az alkalmak, amikor a nyelvet oktató tanárok visszajelzést kaphatnak befektetett munkájuk eredményeiről, a tanulók pedig felmérhetik saját képességeiket. Mindez pedig növeli a tudásvágyat – fogalmazott köszöntőjében Espák Gabriella adjunktus.

Az Amerikai Nagykövetségről érkezett vendégekkel kiegészült zsűri végül a debreceni Ady Endre Gimnázium csapatát ítélte a legjobbnak. A csapat tagjai Atyi Ádám, Nagy Attila és Volosinovszki Bence, felkészítő tanáruk Belinszky Péter.

A döntő résztvevői:
Adyhárom (Debrecen)
Cereal Killers (Nyíregyháza)
Forty-Two (Debrecen)
Ladies of Debate (Miskolc)
Moot Company (Nyírbátor)
Soup-A-Stars (Nyíregyháza)
Strategic Reserve (Debrecen)
Sunlovers (Nyíregyháza)
Third Triumvirate (Nyírbátor)
VelőSérv (Debrecen)

Forrás: unideb.hu