Közösen képzik a jövő tudósait

Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a Hatvani István Szakkollégium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Biztonságpolitikai Szakkollégiuma.

– A Debreceni Egyetem Magyarország legkomplexebb képzést nyújtó egyeteme a maga 14 karával. Hadtudományi és biztonságpolitikai képzésünk azonban nincs, éppen ezért fontos a kitekintés, az ismerkedés az ilyen irányú kutatásokkal. A Biztonságpolitikai Szakkollégiummal évek óta kiváló a kapcsolatunk, s a mai napon ezt tovább mélyítjük – mondta le az együttműködési megállapodás aláírása kapcsán Pintér Ákos, a Debreceni Egyetem Hatvani István Szakkollégiumának igazgatója a 2016. évi Tavaszi Tudományos Hallgatói Konferencia csütörtöki megnyitóján a DAB Székházban.

Kaló József, a Biztonságpolitikai Szakkollégium Egyesület elnöke kifejtette: a megváltozott biztonságpolitikai környezet az eddigieknél sokkal komplexebb megoldásokat igényel, amihez létfontosságú az interdiszciplináris szemlélet, mely mindkét képzőhelyet, illetve szakkollégiumot jellemzi.

Az együttműködési megállapodás célja, hogy megerősítsék és fejlesszék a szakkollégiumok, valamint a fenntartó intézményeik közötti oktatási, kutatási és tudományos célú együttműködéseket, hozzájárulva a szakkollégiumok szakmai megerősödéséhez, ezzel segítve a kiemelkedő képességű egyetemi hallgatók tehetségének kibontakoztatását.

Gergely Pál akadémikus, a Tudományos Hallgatói Konferenciának otthont adó MTA Debreceni Akadémiai Bizottság elnöke kiemelte: minden országnak szüksége van szellemi elitre, a mai világunkban pedig ezek a szakkollégisták lesznek, akik maradandót hoznak létre, akik meghatározzák az ország jövőjét.

A 2016. évi Tavaszi Tudományos Hallgatói Konferencián 7 szekcióban 35 előadáson mutatták be kutatási témáikat a két szakkollégium hallgatói.

unideb.hu