Anyahajó Klub

Egyetem

Hétvégén második alkalommal találkoztak a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja által szervezett Anyahajó Klub tagjai.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2015 márciusában hirdette meg a Családbarát munkahely elnevezésű pályázatot, amelynek kiemelt célkitűzése volt, hogy a kismamák számára könnyebbé tegyék a család és a munka összehangolását. A Debreceni Egyetem 2011 és 2014 után idén is elnyerte a díjat. Az Anyahajó Klub létrejötte is ennek az elismerésnek köszönhető.

– Bár nem ismerjük egymást, az anyaság egy olyan kapocs, ami összeköt bennünket azáltal, hogy osztozunk annak szépségeiben és nehézségeiben egyaránt. Hiszek abban, hogy a többféle női szerep összeegyeztethető, egyikről sem kell lemondanunk a másik kedvéért, mi több, egyszerre lehetünk boldogok és sikeresek mindegyikben – fogalmazott a klub alapítója, Antal Zsófia.

Az összejöveteleken minden alkalommal egy-egy meghívott vendég témaindító előadását követően interaktív beszélgetés keretében lehetőség nyílik arra, hogy a kis- és nagygyermekes anyák és kismamák megismerjék egymást, tapasztalatot cseréljenek, és ezáltal közelebb kerüljenek céljaik eléréséhez.

Az első, novemberi rendezvény vendége Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem Neveléstudományok Intézetének adjunktusa volt, akivel a különböző női szerepekről beszélgethettek a klub tagjai.

December 12-én Paizs Dóra, tréner, coach vezetette a beszélgetést „Kisgyerekes anyukák a gáton” címmel.

– Az anyaság területén magam is napról napra, hétről hétre újat tanulok, mindig más feladatokkal, kérdésekkel, izgalmas kihívásokkal találkozom. Tréner és coach vagyok, tehát az a munkám, hogy segítsek másoknak határtágító tapasztalatokat integrálni. Trénerként azt tapasztaltam, hogy csoportban több, olykor jobb és komplexebb válaszokat lehet találni egyéni kérdésekre is, és értékes visszajelzéseket kaphatunk egymástól. Ezért hoztuk létre az Anyacsavar csoportokat, ahol a kisgyerekes anyák egymást inspirálva, a saját erőforrásaikra és mások tapasztalataira építve találhatják meg saját útjukat az anyasággal együtt járó idő- és szerepzsonglőrködésben – írja honlapján az előadó.

Az Anyahajó klub a tervek szerint 2016. január 16-án „Kisgyerekkel külföldön” címmel tartja következő találkozóját.