LEX Cafe az egyetemen

Egyetem

Újabb tudományos előadássorozat indult az Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának szervezésében a Debreceni Egyetemen.

A jogi kar hallgatói korábban már több tudományos és egyben szórakoztató előadást, rendezvényt szerveztek már, de most először nyílt lehetőség arra, hogy tematika alapján egy programsorozatot hozzanak létre a tavaszi szemeszterben az egyetem kassai úti campusán.

A LEX Café szervezői minden héten egy-egy a jogtudományhoz vagy annak szakterületeihez köthető előadót hívnak meg. A résztvevők pedig egy finom kávé mellett, jó társaságban élvezhetik hétről-hétre az izgalmas előadásokat.

– Már az első alkalommal számos hallgató vett részt a LEX Cafén. Nagyon örülünk ennek, hiszen az új előadássorozatot sok időbe telt összeállítanunk, de bízunk benne, hogy egyre több embert és nemcsak jogász hallgatókat érdekel majd a program- fogalmazott Fekete Péter Pál főszervező.

A Café első előadója, Rácsai Lajos, Debrecen egyik legismertebb ügyvédje volt, aki a hivatás szépségeiről és nehézségeiről, a pálya iránti elhivatottság fontosságáról, valamint az egyetemi évek alatt megszerezhető gyakorlat jelentőségéről beszélt közönségének. Természetesen több jogeset végkifejlete is szóba került a rendezvényen.

A LEX Café vendége lesz a tavaszi szemeszterben többek között Tóth Károly, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke, illetve Görög Ibolya protokollszakértő.

Az előadásokról bővebben ezen a linken tájékozódhatnak.

unideb.hu