Hétvége kamarazenével

Egyetem

Tizenkettedik alkalommal rendezi meg az Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozót és Versenyt a Zeneművészeti Kar Kamarazene Kabinetje.

– A megmérettetésen március 6-8. között a magyar zeneművészeti felsőoktatás élvonalának kamarazene csoportjai vesznek részt. A hat versenyprogramon 26 csoport lép színpadra, a repertoár pedig a barokktól a XX. századi zenéig terjed, és műfaji tekintetben is gazdagnak, változatosnak mondható – tájékoztatott Molnár Zsolt kabinetvezető főiskolai docens, a verseny szervezője. Hozzátette: hárfás kamarazenét a találkozó-sorozaton először hallhat a közönség.

A versenyt március 6-án, pénteken 14 órától a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának műsora nyitja meg, amit 16 órától a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének koncertje, 18 órától pedig a Vienna Konservatorium Budapest összeállítása követ.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem március 7-én 11 órakor, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara 14 órakor, a győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének együttese 16 órakor lép közönség elé.

A találkozó díjkiosztó gálahangversenyén a legkiemelkedőbb csoportokat hallgathatják meg az érdeklődők március 8-án 10 órától a Zeneművészeti Kar Liszt-termében (Debrecen, Nagyerdei krt. 82). A zsűri tagjai Nádor György zongoraművész (elnök), Devich János gordonkaművész és Török Géza karmester.

A hangversenyekre a belépés díjtalan, a részletes program ide kattintva elérhető.

unideb.hu