Bolyai-ösztöndíj fiatal kutatóknak

Egyetem

Idén is segíti a tehetséges fiatal tudósok munkáját a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj, amelyet ismét meghirdetett a Magyar Tudományos Akadémia.

Tizennyolcadik alkalommal hirdeti meg a Magyar Tudományos Akadémia a fiatal kutatók támogatására hivatott Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat. Célja, hogy bármely tudományterület, illetve tudományág 45 évnél fiatalabb képviselőit támogassa tudományos munkájukban, vagy azzal egyenértékű, a kutatási témájukban létrehozott alkotás elkészítésében, valamint az MTA doktora cím elnyerésére való felkészülésben.

Az ösztöndíj határozott időre, egy, két vagy három évre szól. Elnyerésére olyan magyar állampolgárságú, az ösztöndíj időtartama alatt valamely hazai kutatóhelyen – felsőoktatási intézményben, akadémiai kutatóintézetben vagy egyéb tudományos kutatóhelyen – legalább heti 20 órában foglalkoztatott szakemberek pályázhatnak, akik a pályázat benyújtásának időpontjáig, 2015. március 24-ig, nem töltik be 45. életévüket, kutatásaikat magyarországi tudományos intézményben kívánják végezni, és az adott intézmény nyilatkozatban tanúsítja fogadókészségét. Kivételes esetben a pályázat angol nyelven is benyújtható.

Az ösztöndíjra nem pályázhat az, aki már rendelkezik az MTA doktora vagy a tudomány doktora fokozattal, illetve az MTA Lendület programjának nyertese.

A pályázati felhívás ide kattintva érhető el.