58 garázs tört fel – így csípték nyakon B. Gusztávot

Uncategorized

A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki garázsokat tört fel. Négy társát orgazdasággal gyanúsítják a nyomozók.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B. Gusztávval szemben lopás bűntett, míg négy társával, M. Sándorral, K. Lászlóval, B, Györggyel és R. Józseffel szemben orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

A nyomozás adatai szerint 2017. április 20-a és 2017. június 9-e között egy férfi 58 garázst tört fel Debrecen területén, amelyekből ellopta az ott talált műszaki cikkeket, valamint kerékpárokat. A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, a 21 éves B. Gusztávot, valamint társait, a 23 éves M. Sándort, a 27 éves R. Józsefet, a 41 éves B. Györgyöt és a 48 éves K. Lászlót is, akik a lopott tárgyakat tovább értékesítették. A rendőrök elfogták és előállították a négy debreceni és egy hajdúsámsoni férfit a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A nyomozóhatóság előterjesztést tett B. Gusztáv előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2017. június 12-én elrendelt. A nyomozók gyanúsítottaknál tartott házkutatás alkalmával több bűncselekményből származó kerékpárt és műszaki cikket is lefoglaltak.

A debreceni rendőrök az öt gyanúsítottal szemben a napokban befejezték a nyomozást és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították a járási ügyészség részére.