Dean Bombac sérülése

Eltört Dean Bombac állkapcsa, Ligetvári Patrik sajnálja a történteket

Sport

Eltört az állkapocscsontja Dean Bombacnak, a Szeged szlovén irányítójának a férfi kézilabda NB I döntőjének pénteki, első mérkőzésén.

Szabó István csapatorvos szombaton a klub honlapján elmondta: Bombac a körülményekhez képest jól van, a veszprémi meccs után hazatérhetett Szegedre. Az MRI-vizsgálat állkapocstörést állapított meg, és mivel eszméletvesztése volt, agyrázkódást is szenvedett. Mindezek miatt pihennie kell, nem játszhat a finálé második meccsén, szerdán Szegeden.

Bombac akkor sérült meg, amikor a hetedik percben összeütközött a veszprémi Ligetvári Patrikkal. A játékvezetők a videobírós visszajátszás megtekintését követően belemenés miatt szabaddobást ítéltek a házigazda bakonyiak javára.

A szegediek – közleményük szerint – eljárást kezdeményeznek Ligetvári Patrikkal és a döntő két játékvezetőjével szemben.

“Számunkra elfogadhatatlan, hogy ez a súlyos sérülést eredményező szabálytalanság büntetlenül maradt. Hivatalos panasszal élünk a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága felé, a lépéseket ennek érdekében hamarosan megtesszük”

– írták.

A meccset 35-28-ra a Veszprém nyerte, a párharc az egyik csapat második győzelméig tart. Bombacnak a pénteki volt az utolsó mérkőzése szegedi színekben, ugyanis nyáron az élvonalban újonc Győr együtteséhez igazol.

Férfi kézilabda NB I, döntő: az első meccset elbukta a Szeged, Bombac kidőlt

Ligetvári sajnálja

Ligetvári Patrik, a Veszprém válogatott kézilabdázója úgy fogalmazott: mindig törekedett a tiszta játékra, és nagyon sajnálja, hogy sérülést okozott a szegedi Dean Bombacnak a férfi kézilabda NB I döntőjének első, pénteki mérkőzésén.

“A pályafutásom során mindig törekedtem a tiszta játékra, és arra, hogy sportszerűen viselkedjek a pályán és azon kívül is. Egy szerencsétlen ütközés következtében történt ez az eset, amit nagyon sajnálok! Sajnos ez benne van a sportban, de borzasztó érzés, amikor résztvevője is az ember”

– írta közösségi oldalán az olimpiai kvótás magyar válogatott balátlövője, majd jobbulást és gyors felépülést kívánt Bombacnak.