Júliusban Budapesten a jövő kanadai sztárhokisai

Sport

Egy hónap múlva, július 27-én a magyar U20-as jégkorong-válogatott és a kanadai U18-asok játszanak felkészülési mérkőzést a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a tengerentúli korosztályos együttes a cseh-szlovák közös rendezésű Hlinka-Gretzky Kupára utazik, előtte Magyarországon edzőtáborozik, ennek része lesz a találkozó.

Kanada a rangos torna legutóbbi öt kiírásából hármat megnyert, az utóbbi években olyan játékosok vettek részt a viadalon, mint a 2020-as amatőr választás (draft) első helyén elkelt Alexis Lafreniére, a Montreal csapatkapitánya, Nick Suzuki, a Coloradóval 2022-ben Stanley Kupát nyerő Bowen Byram, vagy az idén a felnőttekkel világbajnok Peyton Krebs, Jack McBain, Joe Veleno és Justin Barron. Kanada most is a legerősebb keretével, a legtehetségesebb ifjúsági korú játékosokkal érkezik, akik közül várhatóan többen elsőkörösök lesznek a jövő évi NHL-drafton. A kanadai U18-as csapatnak ezek lesznek az első mérkőzései a szezonban.

A magyar juniorok a decemberi, hazai rendezésű divízió I/A vb-re készülnek, ennek lesz az első állomása a kanadaiak elleni találkozó.

A korábbi években az Egyesült Államok ifjúsági válogatottja járt négyszer Magyarországon.

(MTI)