Az MTK döntetlent ért el a Kisvárda ellen, de továbbra is a kiesőhelyen van

Sport

Az MTK Budapest 0-0-s döntetlent játszott a vendég Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 0-0

Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Vad
sárga lap: Várkonyi (35.), Mezei (53.), Grozav (55.), Kata (87.), illetve Ötvös (45+1.), Asani (68.), Hej (90.), Mesanovic (91.)

MTK:
Mijatovic – Várkonyi, Szépe, Nagy Zsombor, Sluka – Mezei (Spirovski, 67.), Ramadani (Futács, a szünetben), Kata – Szakály D. (Kovácsréti, a szünetben), Grozav (Palincsár, 75.), Stieber (Miovski, a szünetben)

Kisvárda:
Dombó – Hej, Prenga, Cirkovic, Peteleu – Melnyik (Karabeljov, 65.), Zlicic (Camaj, 75.) – Navratil (Asani, 65.), Makowski (Ötvös, 8.), Bumba – Mesanovic

A küzdelmes, de gyenge iramú első félidőben jobbára a mezőnyben gyürköztek egymással a csapatok, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A játékrész derekán ígéretes helyzetből Stieber lőtt a léc fölé, majd a túloldalon hasonló szituációban Mesanovic már a kapuba talált. Videobírós visszajátszást követően azonban – les miatt – mégsem került előnybe a vendégcsapat.

A szünetben három helyen változott az összeállítása a hazai gárdának, amely próbálta fokozni a tempót, idővel azonban erre a Kisvárda is reagált. Bár ígéretes helyzeteket továbbra sem dolgoztak ki a csapatok, mindehhez már jobb tempó párosult. Miután a védelmek a lefújásig jól zártak, a támadókban pedig nem volt kellő átütőerő és pontosság, nem született gól. A Kisvárda a legutóbbi 13 bajnoki összecsapását tekintve – öt győzelem és egy vereség mellett – hetedszer ért el döntetlent.