Késsel támadt volt élettársára egy 44 éves férfi Vecsésen

Rendőrség

A nyomozás adatai szerint az élettársak kapcsolata az együtt töltött évek alatt mindvégig konfliktusokkal volt tele, a férfi rendszeresen bántalmazta párját mind fizikálisan, mind verbálisan. Hónapokkal ezelőtt végleg külön költöztek egymástól. A gyanúsított 2023. január 22-én volt élettársának üzent egy közös ismerősünkön keresztül, hogy beszélni akar vele. Előre bocsátotta, ha a nő a kérésnek nem tesz eleget, felkeresi és szétszurkálja- mondván neki már nincs vesztenivalója.

Az asszony -a férfi által megszabott egy napos határidőben- volt párja üzenetére nem reagált. A gyanú szerint G. Zoltán így másnap reggel elment a nő vecsési otthonához, betört a házba, majd veszekedni és dulakodni kezdtek a nővel, amikor a férfi kést rántott és megszúrta áldozatát.

A sérült asszonynak sikerült kimenekülnie a házból, a szomszédoktól segítséget kért, eközben támadója elmenekült a helyszínről. A mentők a megszúrt asszonyt életveszélyes sérüléssel vitték kórházba.

A pest vármegyei nyomozók a bejelentés után elfogatóparancsot adtak ki a férfi ellen, két napon át mindent tűvé tettek érte, míg 2023. január 25-én egy budapesti lakás mellékhelységében bujkálva találták meg, esélyt sem hagyva a menekülésre, azonnal bilincselték.

G. Zoltán kihallgatásán a gyanúsítás ellen panaszt tett, csak részben ismerte be a cselekmény elkövetését. Azt, hogy ölési szándéka lett volna, tagadta, sorait azzal zárta az őt kihallgató nyomozónak, volt párját még mindig nagyon szereti.

Az azóta letartóztatásban lévő 44 éves férfivel szemben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette kísérletének, valamint felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást.