A budapesti rendörök elfogták a sorozatbetörőket

Rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás gyanúja miatt folytat eljárást négy férfival szemben, akik a gyanú szerint 2021. novembere és 2022. januárja között hat lakásba is betörtek a főváros különböző kerületeiben.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elmúlt hónapokban volt ahol befeszítették és volt ahol csak egyszerűen berúgták a zárt ajtót a férfiak. A két betörő először 2021. november 18-án délelőtt csengetett be egy II. kerületi lakásba, ahol mivel senki nem nyitott ajtót, azt berúgták. A lakásban otthon volt a tulajdonos, ezért a két férfi elszaladt.

A tolvajok általában „kettesével” követték el a bűncselekményeket, összesen hat lakásba törtek be, ahonnan többnyire laptopokat, ékszereket és különféle műszaki cikkeket vittek el. Betörtek egy irodaházba, ahol ugyan megtalálták a páncélszekrényt, azonban nem tudták kinyitni, és a súlya miatt elvinni sem, ezért ott hagyták a benne lévő tízmillió forinttal együtt.

A rendőrök a bűncselekmények feltételezett elkövetőit azonosították, és a 32 éves H. Bélát, valamint a 48 éves A. Lászlót 2022. január 28-án délután, az 50 éves Sz. Zsigmondot pedig 2022. január 31-én elfogták. A negyedik betörő ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A három férfit a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók H. Bélát ötrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás bűntett kísérlete miatt, A. Lászlót négyrendbeli lopás bűntett miatt, Sz. Zsigmondot egyrendbeli lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az elkövetőket őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.