Letartóztatás elrendelése rablás bűntette miatt

Rendőrség

A Pécsi Járásbíróság 2020. május 4-én egy hónapra elrendelte fiatalkorú O.P.Á. és O.D.T. gyanúsítottak letartóztatását rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsítottak 2020. május 1. napján délután, egy komlói utca mögötti kertes övezetben gyalogosan közlekedő, középsúlyos értelmi fogyatékos 13 éves sértettet a jobb vállánál meglökték és kirántották a jobb hónalja alá szorított mintegy 12.500,- Ft értékű bluetooth hangszóróját és azt eltulajdonították. A berendezést később O.D.T. gyanúsított 1.000,- Ft-ért eladta egyik ismerősének.

A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény büntetési tételére figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől megszöknének, elrejtőznének, így az eljárási cselekményeknél a jelenlétük másképp nem biztosítható. Megalapozottan tartani lehet attól is, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, így különösen a büntetőeljárásban résztvevő más személyt megfélemlítenének, jogellenesen befolyásolnának.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését.

A bíróság határozata nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, míg az ülésen jelen nem lévő törvényes képviselőnek 5 munkanap áll rendelkezésre esetleges jogorvoslata bejelentésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.