Betörés lett az ismerkedésből

Rendőrség

Lopás miatt indult eljárás egy 30 éves férfi és 18 éves élettársa ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, ismeretlen tettes 2019. november 2-án Veszprém külvárosában az egyik családi házba a tulajdonos távollétét kihasználva betört, és onnan közel másfél millió forint értékben készpénzt, valutát, továbbá ugyanebben az értékben ékszereket és márkás karórákat vitt el. Az ügyben folytatott adatgyűjtés eredményeként a veszprémi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, egy 30 éves férfit és 18 éves élettársát. A rendőrök megállapították azt is, hogy a nő egy héttel a bűncselekmény elkövetését megelőzően megismerkedett a sértettel, és járt is annak lakásán.

A megyeszékhelyi rendőrök 2019. november 11-én, a reggeli órákban veszprémi tartózkodási helyükön elfogták, majd előállították a férfit és a nőt, és gyanúsítottként kihallgatták őket. A párnál tartott házkutatás során a nyomozók az ellopott órák egy részét megtalálták, melyeket lefoglaltak, majd visszaadták a sértettnek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

police.hu