Rendőrkézen a mécsestolvaj

Rendőrség

A Veszprémi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat nyomozást egy 55 éves férfival szemben.

Egy Veszprém melletti községből érkezett bejelentés a rendőrségre 2019. december 9-én arról, hogy ismeretlen tettes 2018-ban és 2019-ben visszatérően lopott mécseseket és virágot a helyi temetőben lévő sírokról. A legutolsó lopás a bejelentést megelőző nap történt, melynek elkövetőjéről már személyleírás is rendelkezésre állt. A település körzeti megbízottja a kapott információk alapján még aznap délután azonosította a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, egy helyi lakost, akit a település belterületén elfogott és a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállított.

Az 55 éves hajmáskéri férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, melyet másnap a bűncselekmények helyszínén folytattak tovább, ahol megmutatta azokat a sírokat – huszonnyolcat –, melyekről az elmúlt hónapokban lopott. A gyanúsított lakcímén megtartott házkutatás során mécseseket és virágcsokrokat foglaltak le a rendőrök, melyek egy része a lakóházból, másik része pedig az épület mögött kialakított kisállat-temetőből került elő.

A férfival szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

lopás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.