Bíróság elé áll a hatfős debreceni drogbanda

Rendőrség

A hajdú-bihari megyei nyomozók, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel és a Cívis Közterületi Támogató Alosztállyal közösen 2018. november 28-án Debrecenben, több helyszínen hajtottak végre összehangolt akciót, amely során hat férfit fogtak el.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály munkatársai által beszerzett adatok szerint Sz. Gábor, K. Imre és V. Tamás bűnszövetségben árulta a kábítószert. A bűnügyesek a gyanúsítottaknál tartott kutatás során amfetamint, extasy tablettát, kokaint, tiltott teljesítményfokozó szereket, Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező egészségügyi termékeket és a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak.

Az ügy részleteinek felderítése során a rendőrök látókörébe került két debreceni és egy nyíradonyi férfi is, akik a megalapozott gyanú szerint K. Imrének segítettek az amfetamint kiporciózni. A megalapozott gyanú szerint a 20 éves K.Sz., a 21 éves T. Máté és a 24 éves Ny. Mihály az általuk kicsomagolt kábítószert a megye több városában, bűnszövetségben árulták.

A hat gyanúsítottat a nyomozók a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon kihallgatták és közülük négyet őrizetbe vettek.

A rendőrség előterjesztésére a Debreceni Járásbíróság 2018. november 29-én a 44 éves debreceni Sz. Gáborral és az 51 éves mikepércsi K. Imrével szemben letartóztatást, míg a szintén helyi 44 éves V. Tamással és a 21 éves K.Sz.-el szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el.

A rendőrök az ügyben több mint egy tucat kábítószer-fogyasztót is előállítottak. Őket kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottakkal szemben – igazságügyi szakértők bevonásával –bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást. A rendőrök az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.