Több rendőr- folytatódó ellenőrzés a belvárosban

Rendőrség

A közrend és a közbiztonság, valamint a bűncselekmények további csökkentése érdekében folytatódott a komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzés Budapesten, az V., a VI. és a VII. kerületben.

A rendőrök az ellenőrzés során összesen 211 embert igazoltattak és nyolc embert fogtak el, akik közül ketten kábítószert árultak, három másiknál pedig kábítószert találtak. Három embert elfogatóparancs miatt vettek őrizetbe, ebből ketten nem vonultak be a börtönbe a jogerősen kiszabott szabadságvesztésük letöltésére, a harmadikat garázdaság miatt körözték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2019. május 17-én 21 órától a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Budapesti Közlekedési Központtal, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatallal, az Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósággal, az V. és a VII. kerületi Önkormányzattal, valamint a polgárőrség munkatársaival közösen 110 rendőr és a társszervek részéről 36 fő részvételével ismételten komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak az V., VI. és VII kerületében.

Az akcióban résztvevők hét belvárosi szórakozóhelyet ellenőriztek; egy férfi és egy nő ellen azért indítottak a rendőrök kábítószer-kereskedelem bűntett miatt eljárást, mert az ellenőrzéskor kiderült, hogy a páros az egyik szórakozóhelyen felszolgálóként terített kábítószert, őket „munka” közben elfogták. Amikor átkutatták lakásaikat és a szórakozóhelyet több mint 30 gramm kokaint, közel 58 gramm marihuánát foglaltak le.

A rendőrök a társszervekkel együtt 49 taxist ellenőriztek, öt esetben közlekedési szabálysértés miatt éltek feljelentéssel. A társhatóságok további 18 esetben egyéb eljárást kezdeményeztek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a megnövelt rendőri jelenlét mellett a következő időszakban is folytatja belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyek ellenőrzését.​

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.