Egy autóért mentek, négyet foglaltak le

Rendőrség

A BRFK Gépjármű Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói Nagytarcsán találták meg az Újbudáról ellopott hatmillió forint értékű autót.

Az 57 éves nagytarcsai M. Ferenc ezidáig ismeretlen társával 2019. április 24-én 19 óra és április 25-én 7 óra között Budapest XI. kerületében, a Rahó utcában ellopott egy hatmillió forint értékű Skoda Octavia típusú autót. Az elkövetők a jármű zárszerkezetét egy zártörővel eltörték, így tudták kinyitni az ajtót, majd az eredeti kilométeróra egységét, illetve a motorvezérlő egységét speciálisan átalakított egységekre cserélték ki, így tudták elindítani a járművet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói pár órával később Nagytarcsán megtalálták az ellopott autót, valamint elfogták az autóhoz érkező M. Ferencet. A rendőrök a férfinél, illetve az autójában gépjárműlopáshoz használatos különböző eszközöket (indítókulcsokat, nyerskulcsot, csőkulcsot, csavarhúzót és zártörő eszközt), valamint két körözött német rendszámtáblát találtak.

A nyomozók lefoglalták a lopott Skoda Octavia-t, valamint M. Ferenc Toyota típusú személygépkocsiját, majd Gyálon is lefoglaltak egy Volkswagen Golf típusú autót és egy Skoda Octavia-t, amelynek az alvázszámát feltehetően meghamisították. A két autót gépjárműszakértő bevonásával vizsgálják. A BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói M. Ferencet lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

111

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.