„Bitcoinos” rablókat fogtak el Angyalföldön

Rendőrség

A budapesti nyomozók befejezték annak a három férfinek az ügyét, akik együtt tervezték meg, hogy pénzváltás ürügyén kirabolnak egy férfit Angyalföldön.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 44 éves K. George társával, a 34 éves B. Tiborral 2017. december 23-án 1 óra 45 perckor Budapest XIII. kerületében, egy Balzac utcai lépcsőházban találkoztak a későbbi sértettel, akivel előzetesen K. George abban állapodott meg, hogy a pénzét digitális fizetőeszközre, bitcoinra váltja át. A férfit a lépcsőházba K. George engedte be és kísérte fel a harmadik emeletre, ahol már várakozott B. Tibor, aki a lépcsőházban a sértettet többször megütötte, majd egy késsel megfenyegette és elvette tőle a táskáját, amelyben közel kilencmillió forint volt. B. Tibor a férfi táskájával együtt kifutott a lépcsőházból, ahol a 41 éves R. Péter várta, majd egy bérelt autóval elmenekültek a helyszínről.

A bevezetett nyomozási cselekmények és adatgyűjtések eredményeként a nyomozók azonosították K. George-ot, aki ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki. A rendőrök 2017. december 27-én, az esti órákban a bűncselekménnyel összefüggésben kutatást tartottak egy VIII. kerületi lakásban, ahol mindhárom férfit elfogták és előállították. Gyanúsított kihallgatásukat követően a nyomozók őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság elrendelt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.