A Tankcsapda gitárosa talált rá az M3-ason elgázolt nőre

Helyi hírek

Sőt, ő hívta meg a nőt és párját budapesti koncertjükre.

Újabb részletek láttak napvilágot az M3-as autópályán január 2-án éjjel halálra gázolt fiatal nő ügyében.

Mint ismert, a 25 éves nő, aki ismert volt modellként is, a párjával egy Tankcsapda-koncert után vesztek össze az autóban az autópálya egyik pihenőjénél. A nő eztán kiszállt az autóból, a barátját bezárta a kocsiba, majd elindult a sztráda mentén a szalagkorláton belül. Itt gázolta halálra egy 20 éves férfi, aki a baleset után nem állt meg. A férfit a rendőrök később elfogták.

Böröcz Kata Tankcsapda
Böröcz Kata

A Tények nyomán a Bors arról számolt be, hogy a nőt, Böröcz Katát és párját a Tankcsapda gitárosa, Sidlovics Gábor hívta meg a koncertre – és ő volt az, aki rátalált a lányra az autópálya mentén. A zenész sokkot kapott, de a mentők kiérkezéséig szorította a lány kezét. A zenekar a Facebook-oldalán búcsúzott a lánytól.

A gázolóról, V. Martinról kiderült, rendezett családi körölmények között él, szakácsiskolában tanul, és imádja a száguldást. A fiatal nagyapja a Borsnak a következőt nyilatkozta:

A szüleihez ment haza, náluk volt a baleset után. Teljesen összetört, sokkos állapotban volt, azt mondták, úgy remegett, mint a kocsonya (…) Nem akart ő elbújni senki elől, fel akarta adni magát, csak ügyvédet keresett, ezért nem jelentkezett azonnal a rendőrségen. Amikor találtak ügyvédet, épp el akart indulni a rendőrségre, de azok már kopogtattak is.

Martint a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására is segítségnyújtás elmulasztása miatt.

“Ha bűnösnek találják, akkor többéves börtönbüntetéssel is számolhat, ugyanis, ha bebizonyítják, hogy a fiatal nő életét az időben érkező segítségnyújtással megmenthették volna, ak­kor az három évet is jelenthet Martinnak a rácsok mögött” – olvasható a cikkben.