Nyári táborban jártak a hajdú-bihari rendőrök

Rendőrség

A Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett nyári diáktáborban bűnmegelőzési programot szerveztek 2018. július 24-én.

A program célja az volt, hogy a rendezvényen résztvevők 10-13 éves gyerekek a bűncselekmények megelőzése, az áldozattá válás elkerülése, valamint a nyári szünidő veszélyei témaköreiben – a saját biztonságuk fokozása érdekében – hasznos információkat szerezzenek.

A konzultáción a rendőrséget Dr. Juhász Zoltán rendőr alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője képviselte.

Az alezredes – a filmvetítéssel egybekötött – előadásában kitért a korosztály által leggyakrabban elkövetett jogsértő cselekményekre, valamint az áldozattá válásukat „elősegítő” okokra és körülményekre.

A szakember felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy a kiskorúak – életkori sajátosságaiknál fogva – kevésbé képesek különbséget tenni az egyszerű diákkori „csínytevés” és a bűncselekmény között, ezért könnyelműen és meggondolatlanul keveredhetnek olyan jogsértő helyzetekbe, amelyek a későbbiekben egész életükre kihatással lehetnek.

Az interaktív előadás során a gyerekek a mindennapi életben előforduló példák feldolgozása révén kaptak jó tanácsokat a jogsértő események elkerülésének és a nyári szünidő veszélyeinek megelőzése érdekében.

Az alezredes külön kitért a kerékpáros és gyalogos közlekedési szabályok betartásának fontosságára, a balesetek elkerülésének lehetőségeire is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.