Nem boldogult a lopott bankkártyával a komádi férfi

Rendőrség

A komádi férfi 2016. március 18-án a késő esti órákban az utcán letámasztott kerékpárról jogtalanul eltulajdonított egy fekete színű táskát.

A lopott táskában többek között benne volt a sértett nevére kiállított személyi igazolvány, vezetői engedély, lakcímkártya, TB kártya és adókártya, valamint a sértett bankkártyája és kulcscsomója.

Ezek közül a vádlott a fekete táskát és a kulcscsomót bedobta Komádiban az egyik ház udvarára, az okiratok holléte azonban ismeretlen maradt.

A férfi a sértett bankkártyájával másnap a délelőtti órákban Komádiban három alkalommal kísérelt meg 50.000,- forint összegű készpénzt felvenni az egyik bank ATM automatájából, azonban az nem járt eredménnyel.

A vádlott a sértettnek a lopással összesen 7.400,- forint kárt okozott, amelyből 2.800,- forint – a fekete színű táska lefoglalása és kiadása útján – megtérült.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérlete és több közokirat és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.