Lőfegyvereket és lőszereket foglaltak le egy józsai lakásban

Rendőrség
Százszámra voltak lőszerek abban a józsai családi házban, amit a debreceni nyomozók lefoglaltak, tulajdonosával szemben pedig eljárást indítottak.

Állampolgári bejelentés érkezett a Debreceni Rendőrkapitányságra 2016. június 3-án arról, hogy egy férfi a Debrecen-Józsán található családi házában engedély nélkül lőfegyvereket és lőszereket tart. A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai a „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásaival közösen ellenőrizték az információt és megjelentek a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfi lakásában, ahol házkutatást tartottak. A rendőrök B. László hálószobájában négy maroklőfegyvert találtak.

lof.5

A nyomozók átvizsgálták a pincét és a garázst is, ahol egy működésképtelen, de nem hatástalanított antik karabélyt, két légfegyvert, egy házilag készített hangtompítót és egy 0,22-es kaliberű puskát, valamint egy hűtőszekrényben több száz lőszert is találtak. A nyomozók összesen 853 darab 0,22-es kaliberű lőszert, valamint 1746 darab különféle méretű lőszert, továbbá a fegyvereket lefoglalták.

A rendőrök elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították B. Lászlót, akit gyanúsítottként hallgattak ki. Az 56 éves férfival szemben – szabadlábon hagyása mellett – lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.