Hosszúpályi: bíróság elé áll az idős nő kifosztója

Helyi hírek
A hosszúpályi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a fiúval szemben, aki a megalapozott gyanú szerint kifosztott egy idős hölgyet.

A nyomozás adatai szerint 2015. november 13-án 8 óra 20 perc körül egy helyi asszony a bevásárlásból tartott hazafelé Hosszúpályiban, amikor egy kerékpárral közlekedő fiú megállt mellette. Az ismeretlen fiatal eltulajdonította az idős sértett táskáját, majd a helyszínről elmenekült. Az áldozat az esetről telefonon értesítette a Hosszúpályi Rendőrőrs munkatársait, akik a kapott személyleírás alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi fiatalkorú fiút. A rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek a 14 éves fiú felkutatása érdekében, amely 4 órán belül eredményre vezetett.

A Hosszúpályi Rendőrőrs szabadnapos őrsparancsnok-helyettese egy Debrecen, Mikepércsi úton lévő buszmegállóban felismerte a fiatalkorút, amiről azonnal értesítette kollégáit. A helyszínre érkező rendőrök a fiút elfogták és előállították a Hosszúpályi Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte. A Debreceni Járásbíróság 2015. november 16-án elrendelte a gyanúsított házi őrizetét.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs a terhelttel szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.