Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés: bíróság elé áll T. Tamás János

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság indított eljárást emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2004. október 5-én hajnalban, Debrecenben, a Nagyerdőn található Régi Vigadó melletti parkoló járdaszakaszán bántalmazta a 19 éves sértettet, aki olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy három nappal később életét vesztette. Az áldozat a győri P. Dánielt volt, aki épp akkor kezdte jogi tanulmányait a Debreceni Egyetemen.

Kilenc évig volt szökésben

A nyomozás során beszerzett adatok alapján megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a bűncselekményt az akkor 25 éves T. Tamás János kazincbarcikai lakos követte el, aki ellen az eljáró hatóság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szervezetén belül működő célkörözési szakegység munkatársainak egy éve sikerült olyan információkat beszerezni, amelyek arra utaltak, hogy T. Tamás Franciaországban bujkálhat.

A nyomozók kapcsolatba léptek az ottani Igazságügyi Rendőrség Nemzeti Célkörözési Egységével, és több napos folyamatos, intenzív együttműködés eredményeképpen a francia nyomozók a franciaországi Montpellier városában fogták el a most 35 éves férfit.

T. Tamás 2014. október 20-án hétfőn, majdnem pontosan tíz évvel a végzetes verés után áll először bíróság elé, a Debreceni Törvényszéken lesz a tárgyalás. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja.