Caro Emerald és az Enter Shikari a Campus Fesztiválon

Party Zone

Hollandia egyik legkedveltebb énekesnője, Caro Emerald, valamint a brit Enter Shikari is fellép a július 22-én kezdődő debreceni Campus Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Mint közölték, a fesztivál programkínálata hamarosan teljes lesz. A már most biztos fellépők között olyan ismert előadók szerepelnek, mint Wilkinson, a brit drum and bass zenei producer és DJ Londonból, nagyszabású koncertet ad Ákos, a Quimby és a Tankcsapda, valamint a nagyerdei rendezvényre érkezik a holland dzsessz-pop díva Caro Emerald és a brit Enter Shikari is.

Caro Emerald első slágere a 2009-es Back It Up volt, amellyel számos európai ország slágerlistáján rekordot állított fel. Díjainak száma bőven tíz fölött van, a legrangosabb díjkiosztókon nemcsak albumait, hanem hangját is előszeretettel jutalmazták, első lemezéből eddig több mint egymillió példányt adtak el.

Az énekesnő kedvenc stílusa a negyvenes, ötvenes évek dzsessz és swing zenéje, ezt professzionálisan ötvözi modern popzenei hatásokkal; az így kialakult egyedi stílusvilághoz párosul figyelemreméltó hangja, és előadásmódja – áll a fesztivál ajánlójában.
A Campus másik kiemelt fellépője az elektronikával kísért metalcore vonal egyik sikercsapatának számító brit Enter Shikari lesz.

Az együttes többször járt már Magyarországon, így széles rajongótábort sikerült kialakítaniuk. Dalaikban van minden: metal, trance, hardcore vagy dubstep. Az év elején elkészült The Mindsweep című lemezük, nemrég pedig a BBC Radio 1 Studio Sessionsnek köszönhetően még a Trónok harca sorozat főcímzenéjét is feldolgozták – emlékeztettek a szervezők.

A Campus Fesztivál helyszíne ebben az esztendőben is a Nagyerdei Stadion melletti terület lesz, ahol tavaly négy nap alatt mintegy hetvenezren buliztak a rendezvénysorozat koncertjein.