Négyórás késésben van a Nyírség InterCity, mert letörött a mozdony áramszedője és leszakadt a felsővezeték

Ország

Jelentős, akár kétórás késésekre kell készülni a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon – közölte a Mávinform vasárnap este.

01:14

A MÁV-START Vonatinfója szerint a Nyírség IC már 250 perces késésben van. A Facebook-bejegyzéshez számos utas szólt már hozzá, természetesen nagy az elégedetlenség.

A MÁV azt is közölte, hogy a balestben érintett Nyírség IC (IC 618) szerelvényét a műszaki mentést követően Szolnokig elvontatják, 3-4 órás késéssel közlekedhet tovább.

21:50

Közleményük szerint este a Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára elinduló Nyírség IC mozdonyának áramszedője Újszász előtt letörött, a felsővezeték leszakadt.

A forgalom szünetel Tápiógyörgye és Újszász között, Újszász és Szolnok között pedig csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 120-150 perces késésekre kell számítani. Emellett a Vámosgyörk-Szolnok és a Hatvan-Szolnok vonalon is 30-60 perces késések lehetnek – tették hozzá.

A Budapestről Szolnokra vagy Szolnokon túlra utazóknak a vasúttársaság azt javasolja, hogy a Nyugati pályaudvarról, Zugló megállóhelyről vagy Kőbánya-Kispestről a ceglédi vonalon közlekedő vonatokat vegyék igénybe.