Fekete-Győr András: Előbb a kormánytagok adassák be maguknak az orosz vakcinát!

Ország

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke Facebook videóban reagált Orbán Viktor alibikormányzására, és vázolta fel, hogy a Momentum milyen intézkedéseket vezetne be a járvány megfékezésére – írja közleményében a Momentum.

“Naponta százak halnak meg, a miniszterelnöknek mégis az a legfontosabb, hogy tovább lophassa az EU-s pénzeket, és ezért hajlandó bedönteni akár az Uniós költségvetést is. A jelenlegi helyzet lehetett volna másként is, ha a nyarat nem adriai jachtozással tölti a nyarat felkészülés és tervezés helyett.

A Momentum normális tájékoztatás kér a kormánytól vakcina ügyben, ez 10 millió magyar érdeke! Jelenleg nem tudjuk, hogy csatlakozott-e a magyar kormány a Pfizer-Biontech cégekkel kötött Uniós megállapodáshoz. A nemzetközileg elfogadott tesztelési fázisok kihagyásával engedélyeztetett Magyarországra szállított orosz vakcinát csak akkor vagyunk hajlandóak elfogadni, ha azt az Uniós hatóság is elfogadta! Különben kezdjék a tesztelést a 133 bátor emberen. Általánosan emelni kell a tesztek számát!

Tegyék lehetővé a külföldről hazalátogató magyaroknak a tervezhető ünnepeket, és az ingyenes tesztelést!”

– mondta Fekete-Győr András.