Fellebbezett az ügyészség egy olasz vadász büntetésének súlyosbításáért

Ország

A szabadságvesztés tartamának felemeléséért fellebbezett a Komáromi Járási Ügyészség egy olasz vadász esetében, aki vadászat közben lelőtte egyik társát Kecskepusztán 2017-ben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Horváth Sándor a közleményben azt írta, hogy a Komáromi Járásbíróság szerdán egy év fogházbüntetésre ítélte a tettest, és 10 évre eltiltotta a vadászattól.

Az ügyészségi fellebbezés szerint azonban a bűnösségi körülmények alapján az elsőfokú bíróság által kiszabott törvényi minimumnál több, de a középmértéknél – három évnél – kevesebb szabadságvesztést kell kiszabni az elkövetőre – tette hozzá.

A vádirat szerint a vádlott és két vadásztársa az esti órákban vadászott, amikor a vádlott megbotlott és emiatt meghúzta tűzkész állapotban lévő fegyverének ravaszát. A lövés a tőle 91 méterre lévő vadászlesen tartózkodó vadászt találta el, aki a helyszínen meghalt. A vádlott másik társa a vádlott közelében tartózkodott, ezért az ő élete és testi épsége is közvetlen veszélynek volt kitéve.