Iparművészeti Múzeum

Múzeumok éjszakája – Szecessziós kiállítás és új műtárgy az Iparművészeti Múzeumban

Kultúra

A Dresszkód: szecesszió című felújított kiállítását ajánlja a közönség figyelmébe az Iparművészeti Múzeum a Múzeumok éjszakáján, amely a Nagytétényi Kastély dísztermében tekinthető meg szeptember 7-ig. Szombaton a Városligeti fasorban lévő Ráth György-villában 14 órától éjfélig várják a közönséget.

A múzeum az MTI-hez szombat délelőtt eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Dresszkód: szecesszió című tárlat a századfordulón élt nők gardróbjába és életmódjába nyújt betekintést. A korabeli öltözékek mellett különleges kiegészítőket is bemutatnak: legyezőket, táskákat, napernyőket.

A szecesszió alkotta légies nőideált bemutató kiállítás szeptember 7-ig, csütörtöktől szombatig tekinthető meg a kiállítóhelyen, 12-18 óra között. A Múzeumok éjszakáján karszalaggal látogatható, amely a helyszínen is megvásárolható lesz.

A Ráth György-villában szombaton a délutáni órákban Nagyvárosi sikk címmel tartanak workshopot, amelyen art deco brossokat készíthetnek a látogatók – tudatták.

A labdarúgó Eb-hez építészeti témájú előadással kapcsolódnak: 17 órától Ritoók Pál a húszas-harmincas években épült sportlétesítményeket mutatja be – ismertették.

A látogatók megtekinthetik a múzeum Dresszkód: art deco című kiállítását is, amelyet 16 órától a tárlat restaurátora a saját munkájáról mesélve mutat be, illetve A mi szecessziónk című állandó tárlatot is, amely a Múzeumok éjszakájára egy frissen restaurált, a legendás pesti bútortervezőt, Thék Endrét ábrázoló festménnyel gyarapodott – részletezték.

Este 6 órától tangóoktatást tartanak a villa kertjében, majd 20 és 22 órai kezdettel a Downton Abbey hangulatát idézi meg a Mare Temporis társulatának előadása. Közben, 21 órától a Bolero című francia filmet vetítik a kertmoziban – írták a közleményben.

(MTI)