A Magyar Dráma Napja a Csokonai Színházban

Kultúra

Felolvasószínházzal, író-olvasó találkozóval készül a Magyar Dráma Napjára a Csokonai Színház. Szeptember 21-én (pénteken) 17 órától Kovács Dominik és Kovács Viktor, az idén műsorra tűzött monodráma, a Mintapinty szerzői lesznek a teátrum vendégei Oláh Zsuzsa színművész közreműködésével. A testvérpárra már középiskolás korukban felfigyeltek az irodalmi, kulturális folyóiratok, lapok szerkesztői. Jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem bölcsészhallgatói, érdeklődésük középpontjában leginkább a színház és az irodalom kapcsolata áll.

A Csokonai Színház közönsége már találkozhatott velük, hisz a tavalyi DESZKA Fesztiválon a Nyílt Fórum, a Dramaturgok Céhe tagságából alakult 15 fős dramaturg-stáb karolta fel a tehetséges szerzőket egy drámafejlesztési pályázat keretében. Az akkor még alakulóban lévő Mintapintyből Oláh Zsuzsa színművész olvasott fel a fesztivál résztvevőinek, s a felolvasószínház pozitív közönség és szakmai sikere okán a debreceni teátrum felvette idei repertoárjába a drámát Oláh Zsuzsa szereplésével.

A Magyar Dráma Napján a fiatal szerzőket nemcsak az irodalomhoz, hanem a zenéhez fűződő szoros kapcsolatukról is faggatják majd, Oláh Zsuzsa pedig – aki már javában próbálja a Mintapintyet – a monodráma egy-egy rövid részlete mellett az ikerpár novelláival is megismerteti a közönséget. Az eseményen való részvétel ingyenes.