Cserhalmi Györgynek újra meg kell tanulnia járni

Kultúra

Súlyos gerincoperáción esett át Cserhalmi György, a Nemzet Színésze. 

2017 áprilisában műtötték meg a térdét, melynek során súlyos gerincproblémát észleltek nála, ezért orvosai egy újabb sürgős beavatkozás mellett döntöttek. A 69 éves színművész, aki 1975-77 között a debreceni Csokonai Színház művésze volt, a közelmúltban hagyta a kórházat.

„Járni tanulok például. A műtétek után hónapokig nem tudtam, most is csak úgy-ahogy. Próbálgatom, hogyan működik a testem, meg egyáltalán mi az, ami működik”

– mondta a nemzet színésze a Nők Lapjának adott interjúban. Azt is elárulta, hogy születése után angolkóros volt az egyik lába, emiatt sokáig az is kétséges volt, hogy egyáltalán tud-e majd járni, ha felnő.

“Nekem azért is meg kellett küzdenem, hogy egyáltalán járni tudjak! Ez megmaradt bennem. Bennem ragadt a dac, hogy én semmit sem kapok ingyen, nekem mindenért muszáj harcolnom. Ez végigkísért, és most ismét itt tartok, hogy megint gyötrődöm azért, hogy egyáltalán járni tudjak” – mondta Cserhalmi.

A színész felesége nemrég hunyt el, ezért és a műtétek miatt is, saját bevallása szerint, sokkal érzékenyebbé vált az őt érő impulzusokra és az élet igazán fontos dolgait is alaposan átértékelte.

(Inforádió)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.