Koncertek, karnevál a Tiszafüredi Halasnapokon

Kultúra

Több tízezer érdeklődőt várnak a július 7. és 9. között zajló, a város önkormányzata által szervezett Tiszafüredi Halasnapokra, amelyen többek között karnevál, koncertek, főzőverseny, légi bemutató szerepel a programok között – közölte Kerekes Sándor sajtókapcsolatokért felelős munkatárs pénteken az MTI-vel.

Július 7-én délután a hagyományos karneváli menetben félezer résztvevő vonul majd a városon keresztül a Halas térre. A rendezvény három napja alatt koncertet ad többek között Rúzsa Magdi, a Magna Cum Laude, Nagy Feró és a Beatrice. A halasnapokon Veres Zoltán műrepülő világbajnok, Európa-bajnok tart légi bemutatót és látható lesz a Rippel Brothers látványshow-ja is. A Halételek utcája arra hívja fel a figyelmet, hogy az idei évben a tiszai halászlé hungarikum lett.

A szombaton második alkalommal megszervezett Tiszai Halételek Gasztrofesztiválon a csapatok negyven bográcsban fogják főzni a tiszai halászlevet. A gasztroesemény házigazdája Szőke András, Balázs Béla-díjas filmrendező és színész lesz. Kísérő programként Gyulai Ferenc magyar bajnok horgászbemutatót tart, a gyerekeknek horgászversenyt rendeznek és halas játékokkal várják őkat. Újdonság, hogy idén egy három napra szóló, 500 forintos támogatói jegy megvásárlásával és karszalaggal lehet részt venni a Halasnapok programjain.

A tiszafüredi lakcímmel rendelkező 14. életévét betöltött lakosok ingyenesen, regisztrációval tudnak részt venni a rendezvényen. A Tiszafüredi Halasnapok fővédnökei Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.