Lúdas Matyi a Vidámparkban

Kultúra

A jubileumi karnevál rendezvényeihez egy különleges szabadtéri előadással és hagyományteremtő szándékkal idén bekapcsolódik a Vidámpark és az Állatkert.

A 250 éve Debrecenben született Fazekas Mihály  író,  költő emlékének tiszteletére mutatják be a Vidámparkban Lúdas Matyi történetét.

A produkcióban  a Csokonai Nemzeti Színház színészei mellett debreceni és környékbeli civil közösségek tagjai is szerepelnek.

Fazekas Mihály népi regéjét nem mindennapi környezetben  láthatja a nagyközönség, amikor az alkotókkal együtt követi végig a cselekményt – Matyi útját -,  aki keresi igazságát, hogy elégtételt vehessen Döbrögin.

A darab a Vidámparkon belül három helyszínen játszódik: játéktér lesz a kisszínpad, az Elvarázsolt kastély és az erdős-ligetes domb is.

A közönség együtt élhet a szereplőkkel, megláthatják, megfoghatják azt a hatalmas fát, amelyhez Döbrögit kikötötte Matyi, megfordulhatnak a nagyúr kastélyában, láthatnak igazi hintót és állatokat, valamint elvegyülhetnek egy korabeli piactér forgatagában is.

A  karneváli héten több alkalommal mutatják be  a színdarabot, augusztus 18-án, 19-én 10 és 15 órai kezdettel.

A rendezvény állatkerti vagy vidámparki belépőjeggyel ingyenes.