A Szedeák csak üldözte a címvédőt, de nyert a vendég Falco

Helyi hírek Ország Sport

Csak egy ideig tudta szorossá tenni a meccset a Naturtex-SZTE-Szedeák, így simán győzött a Falco az újszegedi sportcsarnokban.

A Szolnok elleni mérkőzést követően egy újabb kemény feladat várt ránk, hiszen a listavezető Falco KC Szombathely volt az ellenfelünk az újszegedi sportcsarnokban – írta meccstudósításában a Szedeák hivatalos honlapja.

Egykori játékosunk, Zach Brown rögtön labdát szerzett a meccs első momentumaként, viszont Polányi kettese, majd triplája után 5–4-re vezettünk. A Falco egy hétpontos futással fordított, majd Perl szállt be remekül: a vendégek válogatott kosarasa képtele volt hibázni, hét ponttal vezetett a Falco tíz perc után.

Hiába szereztünk több támadólepattanót, és volt ott az esély, ezekkel nem tudtunk élni, és a szombathelyiek védekezése sem mindig ízlett nekünk. Perl büntetőjével először volt tízpontos a különbség, majd ugyan Nicholson és Washington triplájával öt pontra feljöttünk, de a félidőt Tiby kosara zárta, 40–47.

A Falco hamar visszaállította a tízpontos különbséget, ahol és Bogná Kristóf triplájával ugyan zárkóztunk, de a vendégek ekkor előhúzták szintén a távoli dobásokat.

Brown ziccere után 50–62-nél 12 pontos hátrányban voltunk, majd Nikola Lazics időkérése után sem sikerült közelebb lépni: Cowels hármasával már 19 ponttal, 75–56-ra vezettek a vendégek. Az utolsó negyedben ugyan ismét sikerült egyszámjegyűre faragni a hátrányunkat, de a Falco koncentrált maradt, és végül 15 ponttal, 97–82-re nyert, ezzel pedig megnyerte az alapszakaszt.

A Honvéd nyert a Nyíregyháza vendégeként, így beért bennünket a győzelmek számában. Legközelebb a Paks otthonában lépünk pályára jövő szombaton, majd az Oroszlány ellen, hazai környezetben zárjuk az alapszakaszt.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Falco KC Szombathely 82–97 (17-24, 23-23, 24-28, 18-22)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 24. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Kapitány, Ádám, Jakab.

Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 20/6, Polányi 8/6, Nicholson 18/6, Bognár 6/3, Roberson 19. Csere: Filipovics 2, Carter 9/3, Kerpel-Fronius B., Person, Balogh. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Falco: Pot 6, BROWN 15/9, TIBY 17/6, Kovács B. 6, Keller 3/3. Csere: Barac 4, Cowels 11/6, PERL 26, Krivacsevics 6, Sövegjártó 3/3, Horváth Á., Takács. Vezetőedző: Milos Konakov.

Nikola Lazics: – Tudtuk, hogy a Falco az esélyesebb csapat, és nem kérdés, hogy jobb csapat. Főleg védekezésben rengeteg hibát követtünk el, de támadásban is sok rossz döntést hoztunk, ezeket pedig rendre megbüntette a Falco. Volt, mikor jobban védekeztünk, de támadásban továbbra is sok rossz döntést hoztunk, nem járt a labda, passzívok voltunk. Persze, a Falco is jól védekezett, nyomást helyezett ránk szinte az egész meccsen. Ha bent akarunk maradni, akkor ki kell javítani ezeket a dolgokat, mert nem lesz könnyű a play-outban.

Polányi Kristóf: – A Falco egy teljesen más szintet képvisel, nagyon jó csapat, mély kerettel. Végre nem úgy kezdtünk, hogy elhúzott az ellenfelünk 10 ponttal, de az utána lévő időszak nem sikerült úgy, ahogy terveztük, mind védekezésben, mind támadásban rengeteget hibáztunk. Ezeket kell kijavítanunk, remélem, meccseket fogunk nyerni a hátralévő időszakban.

Nyitókép: Faragó Imre