Rezsicsökkentett gázár

Jó áron kapja a gázt Debrecen az MVM-től, más települések kevésbé szerencsések

Helyi hírek

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. szállíthat földgázt Debrecen városának, nettó 798 forint köbméterenkénti áron. A földgáz lakossági piaci ára 747 forint köbméterenként – vette észre a napi.hu.

A közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő A.K.S.D. Városgazdálkodási Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Más települések nem ilyen szerencsések, például az állami MVM a nem fideszes vezetésű Szentendrének a tavalyi gázárhoz képest 17,5-szeres, köbméterenként 103 forint helyett 1801 forintos árajánlatot tett gázszállításra, amikor a helyi képviselők ezt nem fogadták el, az MVM 2644 forintos árat ajánlott.

A rezsiválság miatt Karácsony Gergely főpolgármester és több mint egy tucat polgármester – Hajdú-Biharból a balmazújvárosi – kérte a hétvégén Orbán Viktor kormányfőt, hogy hívjon össze nemzeti energiacsúcsot. „Az önkormányzatok által biztosított közszolgáltatások megmentése, így bölcsődék, óvodák, idősotthonok fenntartása, a közvilágítás, a közösségi közlekedés működtetése, a kulturális intézmények megmaradásának biztosítása a kormány azonnali cselekvését teszi elkerülhetetlenné” – írták a polgármesterek a miniszterelnöknek.