Diáktüntetés

A Parlament előtt tüntetnek a tanárokért, a Kiscsillag, Péterfy Bori és egy hajdúsági fellépő is kiáll a színpadra

Helyi hírek Ország

 “Tanítani akarunk, de nem mindegy, hogyan!” – ez a mottója a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom által szervezett közös koncertnek és tüntetésnek, amelyet október 5-án tartanak Budapesten, a Parlament előtt. A demonstráció este 7 órától indul.

A tüntetés mellett koncertek is lesznek, fellép többek között a Kiscsillag, a Péterfy Bori & Love Band, a Mered, Funktasztikus, Agócs Márton, Molnár Áron, Damara, Szakács Gergő, valamint a hajdúböszörményi énekes testvérpár, Nági & Betti is.

A koncertek ingyenesek lesznek, de adománnyal lehet támogatni a tiltakozó tanárokat, és magának az eseménynek a megvalósítását is. Az adományokból a polgári engedetlenségben résztvevő tanárok kieső bérét is pótolni tudják, és fedezhetik a tüntetés szervezési költségeit is.

Kirúgtak öt tanárt, mert részt vettek a polgári engedetlenségben – fordulópontjához érkezett a tiltakozássorozat

Az esemény Facebook-oldalán a szervezők azt írták, “ideje, hogy a döntéshozók észbe kapjanak, mert nem lesz, aki holnap tanítson.”

A tüntetésen beszédet mond

– Nagy Ervin színész,

– Törley Katalin a Tanítanék Mozgalomtól,

– Glonczi László idei TASZ Szabad-díjas,

– Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója,

– Zeller Judit, a TASZ munkatársa,

– a Grund (a hídfoglalás szervezői),

– Walton Viki a Szülői hang képviseletében,

– a Diákok a tanárokért.

Aznapra a PDSZ is országos tanársztrájkot hirdetett, délután 17 órától a Margit hídon lesz hídfoglalós tüntetés, ami 19 óráig tart.