Drónnal ellenőrizték az autópálya rendőrök az M5-öst

Helyi hírek Rendőrség

A Bács-Kiskun megyei egyenruhások az M5-ös sztrádát pásztázták a levegőből. Tehergépjárművel történő szabálytalan előzés miatt 16 bírságot szabtak ki.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai szeptember 22-én 9 óra és 17 óra között fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán.

M5-ös autópálya ellenőrzés

Elsősorban a sztráda leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására, a követési távolság be nem tartásával szembeni fellépésre és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult az akció.

Három órás időtartamban a Készenléti Rendőrség munkatársai is részt vettek az ellenőrzésen, akik egy drón segítségével a légtérből követték figyelemmel a forgalmat, és szabályszegést jelezték a gépkocsizó járőröknek.

M5-ös autópálya ellenőrzés

A fokozott ellenőrzés ideje alatt az egyenruhások 16 külföldi sofőrrel szemben 235.000 forint bírságot szabtak ki tehergépjárművel történt szabálytalan előzés miatt. Ebből 10 esetben a drón segítségével fülelték le a szabálysértőket. Két járművezető nem használta a biztonsági övet, ők közigazgatási bírságot fizettek.

Fotók: police.hu