KÉSZ-St. Mihály Szeged NB I.-es női labdarúgócsapata

A Ferencváros otthonában kezdi nehéz menetelését a St. Mihály

Helyi hírek Sport

Pénteken 18 órától elkezdődik a bajnokság a női labdarúgás élvonalában is, a KÉSZ-St. Mihály Szeged a címvédő, BL-ben is induló Ferencváros otthonában játszik.
Csütörtökön délelőtt a szezonindító sajtótájékoztatón mutatta be új mezét a csapat a Sárosi utcai Pizza Monsterben.

Idén 12 csapattal rajtol a női labdarúgó NB I., ennek egy év szünet után tagja a KÉSZ-St. Mihály Szeged is, a lányok magabiztosan nyerték meg az NB II. Keleti csoportját. Az oda-visszavágós kör után a négy legjobb játssza helyosztókat, az utolsó két csapat pedig búcsúzik az első osztálytól. A St. Mihálynak akadémiája is van, így a bennmaradás mellett fontos, hogy a szegedi fiatalokat beépítse a csapatba.

Az új idény hazai meccseit a Szent Gellért Fórumban rendezi a klub, ám stadion gyepszőnyegének felújítása miatt az első hat meccset idegenben játsszák majd. Mindjárt be is kezdenek a BL-résztvevő Ferencvárossal, de az MTK, vagy a Puskás Akadémia sem könnyű ellenfél.

– Két fő célunk van, a legfontosabb, hogy a csapat bennmaradjon az NB I.-ben, ekkor tudunk az akadémiáról játékosokat beépíteni. Jól erősítettünk, bár a tavalyi csapatunk kiemelkedett az NB II.-ből, az élvonal más szint. Jól sikerült a felkészülésünk, a lányok vevők a melóra. Bízom benne, hogy pénteken is bátran játszunk majd az FTC ellen – mondta a sajtótájékoztatón Major László, a csapat vezetőedzője, hozzátéve,

bárhol sikerült pontot szerezniük, vagy akár nyerniük, az óriási bravúr lesz.

Jól sikerült erősíteniük, a szerb válogatott támadó Milana Knezevicset, a belső védő Csizi Fannit, és a román utánpótlás-válogatott Vincze Noémit igazolták le. A Haladástól érkezett Csapó Zsófia és visszatért a St. Mihálynál nevelkedett Juhász Enikő, míg Futaki Fruzsinát a Puskás Akadémiától igazolták le.

A klub az egy nappal korábbra hozott pénteki meccsel is segíti ellenfelét, hiszen a szegedi kötődésű Vágó Fanny vezette zöld-fehérek csütörtökön már a Glasgow Rangers ellen lépnek pályára BL- selejtezőben.

A KÉSZ Csoport marketing és vállalati kommunikációs igazgatója, Metykó Tibor a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, örülnek annak, hogy szegedi központú nagyvállalatként tudják támogatni a női labdarúgást. Ő is kiemelte az akadémia fontosságát és arról beszélt, hogy a nők felé is nyitnia kell az építőiparnak.

Fotók: Frank Yvette