Pádár Nikolett Szeged úszó

Olasz Annáért és Pádár Nikolettért szoríthatunk a vizes világbajnokságon

Helyi hírek Ország Sport

Pádár Nikolettnek már holnap elkezdődik a világbajnokság, a 4 x 100-as gyorsváltó tagjaként ugrik vízbe. A másik szegedi, Olasz Anna egy hét múlva kezdi majd a versenyzést.

Az utolsó edzéseket vezényli a Sportuszodában Gellért Gábor a világbajnokságon induló két versenyzőjének. Pádár Nikolett – nyitó képünkön – 200 méter gyorson és a váltóban képviseli hazánkat a Duna Arénában, Olasz Anna pedig 10 és 25 km-en, illetve a váltó tagjaként úszik majd a Lupa-tóban. A 16 éves Pádár Nikolett első felnőtt világbajnokságára készül, elmondta, egyre nagyobb izgalommal várja a versenyt és szerinte nagyon jó formában van, jól sikerült a felkészülése.

Pádár Nikolett szerint a 4 x 100-as gyorsváltónak esélye van a döntőbe kerülésre, a 200 méter gyorson pedig ő arra számít, hogy bekerül a legjobb 8 közé. Edzője, Gellért Gábor szerint ez nagyon nehéz lesz, hisz ehhez élete legjobb idejét kellene úsznia. Hozzátette, Niki egy nagyon motivált versenyző, így még erre is van esély.

Olasz Anna is esélyes
Olasz Anna is éremesélyes

Olasz Anna több mint egy hét múlva száll majd vízbe, addig még folytatja a felkészülést. Bízik abban, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon jól tud majd szerepelni, tavaly a szintén budapesti rendezésű Európa-bajnokságon 10 kilométeren ezüstérmet szerzett.

Edzőjük, Gellért Gábor szerint is Olasz Anna éremesélyes, Pádár Nikolett pedig középdöntőbe kerülhet első felnőtt világversenyén

– írja a város portálja, a szeged.hu.

A szakember kiemelte, a lányok már nagyon várják a versenyzést és felkészültek a megmérettetésre. Az pedig, hogy hazai pályán, hazai közönség előtt úszhatnak, plusz motivációt jelent számukra.

A lányok szintén azt hangsúlyozták, az, hogy magyar közönség előtt versenyezhetnek óriási lökést ad számukra. Nikinek ráadásul az egyik kedvenc medencéje a Duna Aréna, mivel a közönség fantasztikus hangulatot teremt.