Futóverseny miatt terelik a közlekedést Debrecenben

Helyi hírek Sport

Most vasárnap, azaz március 7-én rendezik meg a Maraton Országos Bajnokságot, melynek ideje alatt forgalomkorlátozás lesz a Nagyerdőn, ezért a 3-as, 3A és 5-ös trolibuszok, valamint a 16-os, 22-es és 23Y-osautóbuszok terelőútvonalon közlekednek.
A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében, március 7-én vasárnap 8 óra 30 perctől, várhatóan 14 óráig a szervezők lezárják a Nagyerdei körút Ady Endre és Hadházi út közötti szakaszát, valamint egyirányú forgalmi rendet vezetnek be az Oláh Gábor utca – Nagyerdei körút – Hadházi út – Beczúr Gyula utca – Ady Endre út – II. János Pál pápa tér – Oláh Gábor utca útvonalon.

A COVID-19 vírus miatt kialakult járványhelyzetre való tekintettel a verseny zártkapus, kísérők és szurkolók számára a belépés nem engedélyezett. A verseny ideje alatt mindenki köteles ügyelni a 1,5 méteres távolság tartására. A verseny területére történő belépéskor továbbra is alapvető elvárás a legszigorúbb higiéniai szabályok betartása – írják a szervezők a versenykiírásban.

Részletes terelőútvonalak:

3-as, 3A és 5-ös trolibuszok
A trolibuszok a Köztemető, Főkapu, valamint a Hadházi út, vizsgaközpont helyett csak a Kassai út elnevezésű megállóhelyig közlekednek, a fordulóban pedig visszafordulnak a Segner tér irányába.

Az útvonal változás miatt a 3-as és 5-ös trolibuszok nem érintik a Köztemető, déli kapu, valamint
a Köztemető, főkapu elnevezésű megállóhelyeket.

A 3A jelzésű trolibuszok pedig nem érintik a Hadház út, vizsgaközpont, a Nyíregyházi utca, a Hadházi út 92. a Sportuszoda, valamint a Főnix Csarnok elnevezésű megállóhelyeket.

16-os autóbusz
TEVA Gyógyszergyár irányába: Baksay Sándor utca – Hadházi út – Benczúr Gyula utca – Ady Endre út – Nagyerdei körút, majd tovább az eredeti útvonalon.

Az útvonalváltozás miatt megállóhely nem marad ki.

22-es autóbusz
Nagyerdei körút – Pallagi út, körfogalomba visszafordul – Nagyerdei körút – Hadházi út – Kassai út, majd tovább az eredeti útvonalon.

Kimaradó megállóhely: Köztemető, főkapu (a Kassai út irányába)

23Y-os autóbusz
Doberdó utca irányába: Baksay Sándor utca – Hadházi út – Benczúr Gyula utca – Ady Endre út – Nagyerdei körút – Egyetem tér – Dóczy József utca, majd tovább az eredeti útvonalon.

Kimaradó megállóhelyek: Oláh Gábor utca és Kardos utca

A 16-os a Nagyállomás irányába, a 23-as, a 23Y-os a Vámospércsi út irányába és a 24-es autóbuszok eredeti útvonalon közlekednek.