11 ezer négyzetméternyi zöldfelület újul meg Debrecen egyik legrégebbi városrészében

Helyi hírek

A Sóház városrészben folytatódik a Zöld Város Program megvalósítása. 11 ezer négyzetméternyi zöldfelület újul meg – a meglévő növényzet is – és közel 50 fát is elültetünk. Új játszótér, kondipark épül és a sportpálya is felújításra kerül.

„A Zöld Város Program tíz városrészt érint Debrecenben. Ebből kilenc olyan, ahol lakótelepi környezetben élnek az emberek. A Zöld Város Program ezen lakótelepeknek a zöldítését, szebbé és otthonosabbá tételét jelenti az ott élők számára. Eddig több, mint 110 ezer négyzetméternyi zöldterület újult meg, és mire a teljes program elkészül, több mint 260 ezer négyzetméter zöldfelület újul meg Debrecenben – emelte ki Balázs Ákos alpolgármester, aki a Sóház városrészben megkezdett munka kapcsán elmondta: jelenleg a Sóház mellett a Tócóvölgyben is zajlanak a munkálatok. Öt helyszínen – a Libakertben, a Sestakertben, a Dobozikertben, a Vénkertben és a Belvárosban – befejeződött a munka. A Petőfi tér, az Újkert és a Tócóskert fejlesztése pedig még idén elkezdődhet.

A Sóház városrész Debrecen egyik legrégebbi lakótelepe, amely az 1960-as években épült. 

Az egészséges emberi környezetről nem beszélni kell, hanem cselekedni a megteremtése érdekében. Debrecenben a Zöld Város Program erről szól: a cselekvésről, aminek konkrét és kézzel fogható eredménye van. A Fényes udvari lakótelephez hasonlóan a Sóház városrészben is generációváltás zajlik – egyre több a fiatal család. Nem véletlen tehát, hogy itt új játszótér, kondipark is lesz. Az itt élők fontosnak tartják a környezetük minőségét, élhető, számukra kedves lakókörnyezetet szeretnének. Ha a város a környezet megújításához segítséget tud nyújtani, akkor az itt lakók még jobban oda fognak rá figyelni, s így, együttesen tudjuk Debrecent szebbé, otthonosabbá tenni.  Reményeink szerint a jövőben ez a városrész nagyon gyors, látványos, szép fejlődést produkál – emelte ki Pósán László országgyűlési képviselő. 

Olyan – 13 játszóelemet tartalmazó – játszóteret építünk, ahol pergola is lesz, így amíg a kisgyermekek játszanak, addig a szülők az árnyékben tudnak lenni. Ezt kiemelten kértem a tervezéskor. A kicsik mellett a nagyokra is gondoltunk, hiszen számukra egy 9 elemből álló kondiparkot építünk, és teljesen felújítjuk a sportpályát, ahol tudnak sportolni, találkozni egymással – hangsúlyozta Hetei József önkormányzati képviselő.

A TOP-6.3.2-16-DE1-2017-00001 azonosítószámú „A Sóház gazdaságélénkítő környezeti megújítása” elnevezésű projekt 141 millió forint európai uniós és mintegy 32 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük